Recente optredens


 

Optreden zaterdag 28 oktober 2023: Herfstminiatuurtje voor kinderen (4-12 jaar) en ouders

Een mooi middagprogramma bij Kinderboerderij Wolfslaar. We zijn gestart met een mini concert bij de ingang van de kinderboerderij. Daarna hebben we een boswandeling gemaakt van ongeveer 2 km waarbij we allerlei leuke en boeiende informatie kregen van onze natuurgids. We deden ook wat opdrachtjes. Halverwege de wandeling hielden we een mini concertje met 3 nummers. We sloten de middag af op dezelfde wijze zoals we begonnen waren: met een gezellig mini concert op de kinderboerderij. Alles bij elkaar: een geslaagde middag!

 

Optreden zondag 2 juli 2023: Gluren bij de Buren Breda / Heuvelstraat 52 Bis in Breda

Een superleuke middag met een heerlijk optreden in de prachtige tuin van De Ruimte en zo leuk dat de dansgroep van Dance Nation Breda o.l.v. Simone ook spontaan met ons mee danste. Uiteraard hebben een aantal leden van ons later ook even met hen mee mogen dansen. Kortom; lekker zonnetje, mooie locatie en goed gehumeurde zangers en zangeressen die er duidelijk zin in hadden!
IMG 20230702 WA0033

 

Optreden zaterdag 1 april 2023: Voorjaarsconcert 'Vive la France' samen met Harmonie Vondel

Op zaterdagavond 1 april traden we op in het Belcrumhuis samen met Harmonie Vondel. Het thema van de avond was Frans in de breedste zin van het woord. Een mooie mix van zang en muziek voor een volle zaal met enthousiast publiek en naderhand nog even bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje.

Optreden vrijdag 16 december 2022 bij ontmoetingscentrum De Sleutel in Breda

Vrijdagavond waren we te gast bij Ontmoetingscentrum De Sleutel in de Haagse Beemden. Een warm welkom bij één van hun warme huiskamer activiteiten. Onder het genot van een kopje koffie of thee zat een belangstellend publiek aandachtig te luisteren. Een fijne manier om alvast in de kerststemming te komen.


Optreden op zondag 11 december 2022 tijdens de Kerstmarkt bij WinterWonderBeek

 Stijlloos in Kerstsfeer. Het was gezellig zondag 11 december. Leuke sfeer op de Kerstmarkt van Winterwonderbeek! Foto’s met dank aan ons publiek😊
 

Optreden zaterdag 24 september 2022 tijdens de KAM in het Chassé Theater in Breda

Eindelijk ging de KAM (Kulturele Amateur Manifestatie in Breda) weer door. Tijdens deze 38ste editie traden we op in de Kinley zaal met een volle zaal toeschouwers. Onder leiding van Tom (dirigent) en Barend (pianist) hebben wij in ieder geval en het publiek hopelijk ook genoten! Het was heerlijk om weer samen te zingen en daarna ook nog een kijkje te nemen bij andere koren.  


Helaas ging ons optreden zomerminiatuurtje 'Reis en Spreek de taal' van zondag 17 juli 2022 bij de Nieuwe Veste in Breda NIET door

Helaas waren er die dag een flink aantal corona besmettingen binnen ons koor zodat wij dit optreden NIET door konden laten gaan. Heel jammer, maar gezondheid gaat boven alles. De bedoeling was om in het kader van ons 25 jarig bestaan tijdens dit optreden nummers ten gehore te brengen die gaan over het overbruggen van afstanden, je doen terugverlangen naar zwoele zomers of je kennis laten maken met onbekende talen. 

Optreden op zondag 3 juli 2022 bij De Heze in de Haagse Beemden in Breda tijdens 'Gluren bij de Buren' 

Op zondag 3 juli 2022 zijn we gastvrij ontvangen tijdens het evenement 'Gluren bij de buren' op De Heze in de Haagse Beemden in Breda.
We hebben daar 3 optredens verzorgd voor voornamelijk buurtbewoners en hun enthousiaste kinderen, die ook volop meededen en dansten. 
We kijken terug op een gezellige middag daar!

Optreden op zondag 12 juni 2022 in Lutske's Theetuin (in Molenschot) tijdens het evenement Rijen Ruikt

Het was heerlijk weer om in deze prachtige tuin te zingen!

Optreden 12 juni 2022
 


Optreden op zondag 15 mei 2022 bij Molen De Korenbloem in Ulvenhout tijdens de Nationale Molendag


Zanggroep Stijlloos bestaat 25 jaar en trakteert het hele jaar op miniatuurtjes: kleine optredens in een bepaald thema die de diversiteit van ons koor tonen.
Ons eerste concert met als thema: Hollands Glorie was gepland tijdens de Nationale Molendag op zondag 15 mei 2022 bij Molen De Korenbloem in Ulvenhout.
Voor ons aanleiding om nummers ten gehore te brengen, allemaal in onze eigen taal, maar in zeer diverse genres. 
Wat was het heerlijk om na 2 jaar en 5 maanden weer voor publiek te zingen. Het weer was stralend en de stemming zat er goed in. Als koor hebben we net zo genoten als het publiek. 

DSC00790_tn.jpg


Tijdens Betoverend Breda op zondagmiddag 22 december 2019

'Singing in the Rain' was niet het thema van de middag maar wel de werkelijkheid. We waren te beluisteren in de binnenstad van Breda, schuin tegenover de Barones en later op de Grote Markt bij het Hart, waar we toch even droog onder de parasol stonden. Ondanks de regen bleven er toch wat mensen luisteren of liepen ze door met een glimlach op hun gezicht. Er was wel wat glühwein en warme chocolademelk nodig om daarna weer op temperatuur te komen.


Tijdens de Winterfair bij restaurant Beum in Dorst op vrijdagavond 13 december 2019

Ondanks het ongure weer was het een gezellige sfeer tijdens de Winterfair bij Beum in Dorst. Tussen de Kerstbomen en in de geur van Glühwein en houtvuur zongen wij onze mix van Kerst- en stemmige nummers. En het publiek zong hier en daar mee. 


Optreden bij Breda Winterspoor op zondag 8 december 2019

Station Breda Centraal was omgetoverd tot Winterspoor – De gezelligste kerstmarkt van Breda. Zanggroep Stijlloos heeft opgetreden voor het winkelend publiek en reizigers van 12.00-12.30 uur en van 13.15-13.45 uur met een kerstrepertoire en nog andere liedjes die prima bij de kerstsfeer pasten.


Optreden bij Bosgaard van Tante Louise op zondag 24 november 2019

Afgelopen zondag zongen we voor de bewoners en gasten van Bosgaard van Stichting Tante Louise. Bosgaard is gesitueerd op landgoed Vrederust in Halsteren. Een sfeervolle middag op een prachtige locatie waar zowel de bewoners als de koorleden van Zanggroep Stijlloos van hebben genoten. 


KAM (kulturele amateur manifestatie) op zondag 22 september 2019

Het was weer erg leuk om mee te doen aan de KAM in Breda. Een zaal vol enthousiast publiek! Heb je ons gezien en wil je ook met ons meezingen? Neem dan via onze website contact op voor een proefrepetitie. Graag tot zings!


'Struinen in de Tuinen' in Breda op zondag 7 juli 2019

We hebben lekker gezongen vanmiddag in de mooie tuin van Aardrijk, waar we gastvrij ontvangen werden. Bewoners en publiek bedankt voor de gezelligheid op deze zomerse zondagmiddag. Voor onze nieuwe dirigent Femke en pianist Barend was het een eerste optreden met Zanggroep Stijlloos. Een leuke start! 


Optreden in verpleeghuis het Gasthuis in Gorinchem op zaterdag 9 maart 2019

Op zaterdag 9 maart waren we te gast bij verpleeghuis het Gasthuis in Gorinchem. Voor een aandachtig publiek van vooral bewoners maar ook hun familie en medewerkers van het Gasthuis, zongen we met veel plezier twee keer een half uur. 

Diverse mensen in het publiek zaten mee te bewegen op het ritme van de muziek en hier en daar werd soms een traantje weggepinkt. Muziek is een emotie en het is mooi om te zien als mensen erdoor geraakt worden.

Tussendoor werden we verwend met koffie, thee, sapjes en bitterballen. Erg gezellig en gastvrij! Een van de bewoners bedankte ons na afloop en zij had voor ieder van ons iets lekkers voor onderweg. We gingen tevreden naar huis en komen graag nog een keer terug!


Open repetitie op vrijdagavond 8 februari 2019

Na het inzingen en eerste stukje instuderen van een nieuw lied op onze tweede open repetitie, werd er ook aandachtig geluisterd naar de uitleg van Tom, onze dirigent, over stemgebruik. Het was leuk dat ook de ‘kijkers’ actief deelnamen! En wie weet houden we ook aan deze repetitie nieuwe leden over.


Tijdens de Cultuurnacht bij Anna's Wijnhuisje op zaterdagavond 26 januari 2019

Tijdens de cultuurnacht hebben we een aantal optredens verzorgd bij Anna's Wijnhuisje in de Reigerstraat, tussen de Georgische wijnen en kunst. Een sfeervolle locatie en enthousiast publiek! Kortom lekker gezongen!!


Betoverend Breda op zaterdag 15 december en vrijdagavond 21 december 2018

Tijdens Betoverend Breda waren we te zien in het centrum van Breda. Onze optredens waren te zien en te beluisteren op diverse plaatsen op de Grote Markt en in en voor de Barones. Zowel voorbijgangers als mensen die lekker op de verwarmde terrassen zaten op de Grote Markt konden luisteren naar een mengeling van kerstliederen en andere nummers die in de sfeer van kerst en winterse gezelligheid pasten.


Belcrum Wintermarkt op zaterdag 15 december 2018

Tijdens de jaarlijkse wintermarkt in de Belcrum op de Speelhuislaan trad Zanggroep Stijlloos op van 13.00-14.00 uur. Het repertoire bestond uit kerstliederen en andere mooie nummers die passen bij de sfeer van Kerst.


Open repetitie op vrijdagavond 9 november 2018

Onze eerste open repetitie was op 9 november j.l. Er kwamen 10 belangstellenden kijken en meedoen. Uiteindelijk hebben we er 3 nieuwe leden aan over gehouden. Een bas, een alt en een mezzo. Welkom bij onze club!


'Spullen en Smullen' op zondag 4 november 2018 op Station Breda

“Mirror, mirror on the... ceiling?!” Weer heerlijk gezongen op Station Breda! We zijn er helemaal ondersteboven van! #upsidedown #choir#zanggroepstijlloos #geefjezelfeenstem #stationbreda


Kulturele Amateur Manifestatie in het Chassé Theater in Breda op zaterdag 15 september 2018

Op zaterdag 15 september 2018 traden we weer op tijdens de jaarlijks terugkerende Kulturele Amateur Manifestatie in het Chassé Theater in Breda. Ons optreden was van 17.25 tot 17.55 uur in de Koninklijke Drukkerij E.M. de Jong-zaal (Middenzaal). 

Dit jaar lieten we de nummers Pandur, Baba Yetu, Washing of the Water, Stitches, Altijd heb ik je lief en Streets horen aan het belangstellende publiek.


'Verrassende ontmoetingen' op zondag 27 mei 2018 in Theater De Bussel in Oosterhout

was inderdaad een verrassende, theatrale ontmoeting tussen fanfare St Joris uit Dorst en Zanggroep Stijlloos uit Breda.

Inmiddels is de concertreeks Verrassende ontmoetingen een bekend fenomeen in de Noord Brabantse amateurkunst scene: een dubbelconcert van twee muziekverenigingen, waarvan minstens een orkest uit de blaasmuziek. Onder de titel Theater vs.Theatre lieten beide gezelschappen zien wat theater is of kan zijn: in tijd, plaats, letterlijk, maar ook als metafoor. Fanfare St. Joris onder leiding van dirigent Frans van Dun liet dit horen in stukken als het symfonische gedicht Pilatus Mountain of Dragons en het spectaculaire Wilhelmina. Zanggroep Stijlloos, gecoacht door Tom Veeke, bracht onder andere een medley van Adele, en andere theatrale nummers zoals Top 2000 klassieker Hide in your shell van Supertramp en het gospelachtige Washing of the water. Het concert was ook een echte, muzikale, verrassende ontmoeting, want drie werken werden samen uitgevoerd: een selectie uit de musical Les Miserables, een prachtige bewerking van de Afrikaanse hymne Baba Yetu en de new age klassieker Adiemus.  Met behulp van projecties werden de toeschouwers tijdens de verschillende stukken ondergedompeld in bijpassende theatrale sferen.  


Provinciale NKF competitie Noord-Brabant in Tilburg: 20 januari 2018

We hebben lekker gezongen en volgens de jury was de interactie met het publiek fijn. Dat is leuk om te horen. Het volledige jury rapport ontvangen we binnenkort. We zijn benieuwd! Al met al was het een geslaagde dag.

Felicitaties voor vocaal ensemble All Women uit Den Bosch, die als beste uit de competitie kwamen. We wensen jullie veel succes met het verdedigen van onze muzikale provincie in juni bij de finale!


20-jarig jubileum: 8 oktober 2017

Na alle voorbereidingen was het jubileumconcert op zondag 8 oktober een 'grande finale'. Een heerlijke middag met lekker veel muziek in allerlei stijlen, oude en nieuwe nummers, a capella en met ons combo, ingetogen of juist uitbundig en dat alles samen met Zangvereniging Nootwaar.

Klik op een foto om deze te vergroeten.


KAM Breda: 24 september 2017

Een gezellig optreden samen met ons combo op de jaarlijks terugkerende Kulturele Amateur Manifestatie in het Chassé Theater De KAM is een waardevol en leuk evenement in september waar je kennis kunt maken met de podiumkunsten door amateurclubs.
Dit jaar zongen we achtereenvolgens:

  • Il bianco e dolce cigno
  • Only you
  • An Englishman in New York
  • Le long de la route
  • Washing of the water
  • Stand my ground.

Daarna was er nog genoeg tijd om, onder het genot van een drankje, bij andere optredens te gaan kijken.

 


Tour de Chant: 9 juli 2017

Het was een muzikale en zonnige middag in Breda. Onderweg van het ene naar het andere terras passeerden we de andere koren op de fiets. Aan het eind van de middag stonden we samen op de Ginnekenmarkt te zingen als afsluiter van een gezellige tour de chant.


 

Tilburg in Koor: 11 juni 2017

Op zondag 11 juni 2017 vond Tilburg in Koor plaats in en rondom de Concertzaal en Muzentuin. Een geslaagde middag! Tijdens dit korenfestival lieten ruim veertig koren en zanggroepen, waaronder Zanggroep Stijlloos, horen wat ze in huis hadden. In 2 sets zongen we de volgende nummers: Tourdion, 500 miles, Streets, Journey to Brazil, Stand my ground, Adiemus en Il bianco y dolce cigno, Le long de la route, Gota, Het regent zonnestralen,Washing of the water, Viva la vida. Lekker gezongen (wat een heerlijke akoestiek in de concertzaal!). Er was ook genoeg tijd voor een vocal workshop (door onze dirigent Tom en zijn collega Cindy) en mogelijkheid om bij andere groepen te luisteren/kijken. We sloten af in de grote zaal met Karin Bloemen op het podium die ons zingend meenam naar Het dorp en Zuid-Afrika.